۶۰۰ ماما در استان اردبیل فعالیت دارند
آنلاین اردبیل بهترین کانال اخبار اردبیل , در ۶۰۰ ماما در استان اردبیل فعالیت دارند , به گزارش خبرنگار آنلاین، ژاله وثوقی عصر پنجشنبه در مراسم گرامیداشت روز ماما در اردبیل اظهار کرد: از سال ۱۹۸۰ با نامگذاری پنج می که مصادف با ۱۵ اردیبهشت ماه است، به نام روز ماما سعی شده تا فارغالتحصیلان این رشته متعهدانه در جامعه به وظایف و مسئولیت خود عمل کنند.
وی با بیان اینکه کنفدراسیون جهانی ماما همه ساله شعاری را برای این روز انتخاب میکند، تصریح کرد: امسال نیز شعار روز ماما «مامایی ۱۰۰ سال تعالی» انتخاب شده تا نقش و جایگاه ماماها در فرآیند تولد فرزندان سالم همراه با حفظ سلامت مادران باردار مورد توجه قرار گیرد.
مسئول امور مامایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: از ۶۰۰ مامای فارغالتحصیل و تجربی در استان اردبیل، ۲۱۵ ماما در حوزه درمان، ۱۶۵ ماما در بیمارستانهای علوم پزشکی استان، ۳۵ ماما در بیمارستان تأمین اجتماعی، ۱۵ ماما در بیمارستانهای خصوصی و ۳۵۰ ماما نیز در مراکز بهداشتی و درمانی ارائه خدمات میکنند.
وثوقی خدمات ماماها را قبل از بارداری، زایمان و مراقبتهای بعد از تولد نوزادان یادآور شد و افزود: ۱۱۲ ماما در سطح استان دفاتر کار دارند و سعی میکنند در ۱۲ مرکز مشاوره مامایی را ارائه کنند.
وی مهمترین وظیفه ماماها را کاهش خطر مرگ مادران و نوزادان اعلام کرد و ادامه داد: در سطح کشور و استان اردبیل با مراقبتهای انجام شده مرگ و میر مادران باردار و نوزادان به حداقل رسیده و ما سعی میکنیم تا ۵۹ ماهگی نوزادان را مورد مراقبت و پایش سلامت قرار دهیم.
وثوقی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ۸۵ درصد مادران باردار به شکل فیزیولوژیکی و بدون مداخله بیمارستانی دوران بارداری و حتی زایمان خود را سپری کرده و تنها برای مادران پرخطر که دچار مشکلاتی در دوران بارداری هستند، مراقبتها و نظارتها تشدید میشود.
وی اضافه کرد: از ۲ هزار و ۲۵۴ مادر پرخطر شناسایی شده در سطح استان در یک سال گذشته، عمده آنها با ارتباط و تعامل سعی کردند تا به صورت مرتب دوران بارداری خود را به شکل سالم سپری کنند.
وثوقی بیان کرد: تعداد کمی از این مادران راغب به حضور در مراکز بهداشتی و مراقبتهای قبل از بارداری هستند در حالی که ما توصیه میکنیم بانوان قبل از باردار شدن حتماً از مشاورههای مراکز جامع سلامت استفاده کرده و نسبت به انجام آزمایش ژنتیک برای ازدواجهای فامیلی و مادران پرخطر اقدام لازم را انجام دهند.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: با توجه به در این ازدواجها امکان فرزندآوری ناقص و یا زودرس وجود دارد، امیدواریم مادران قبل از بارداری از مشاورههای مامایی و تخصصی استفاده کرده تا دوران بارداری کم خطر و کم عارضهای را سپری کنند.
وثوقی تصریح کرد: ۶۰ درصد مرگ و میر نوزادان مربوط به زایمانهای زودرس زیر یکهزار و ۵۰۰ گرم است که از همین رو انتظار میرود با مراقبتهای کیفیتر، تولد نوزادان با خطر کمتری همراه باشد.
وی از برگزاری دورههای آموزشی ویژه برای زنان باردار با هدف کاهش اضطراب و نگرانی از درد زایمان خبر داد و گفت: در کنار حضور پرسنل امور بهداشتی و مامایی در این کلاسها، سعی میکنیم در کلاسهای آموزشی برای زایمان طبیعی که برگزار میشود آموزشهای تئوری و عملی را انجام دهیم تا با ورزش دوران بارداری و تغذیه مناسب، زنان باردار زایمان بدون درد و کم خطری را تجربه کنند.
وثوقی به برگزاری مراسم گرامیداشت روز ماما و تجلیل از ماماهای فداکار در سطح استان اشاره کرد و افزود: ماماها در کار حرفهای خود با برخی مشکلات نیز روبهرو هستند که معطل ماندن جایگاه ماماها به عنوان یک حرفه مستقل، پیاده نشدن سیستم ارجاع و منعقد نشدن قرارداد بیمهها با ماماها مشکلاتی را به وجود آورده و در کنار آن پذیرش بیرویه دانشجو بر دامنه مشکلات افزوده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در بحث ناباروری نیز سعی ما بر این است تا با ارائه مشاوره به چرخه باروری بانوان کمک کنیم تا فرزندآوری به عنوان یک حرکت ارزشمند در جامعه مورد توجه قرار گیرد.
مسئول امور مامایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل اضافه کرد: قطعاً نقش ماماها در افزایش میزان باروری در جامعه با ارائه مشاورههای تخصصی بسیار با اهمیت است و امیدواریم با همراهی زنان شاهد بارداری مناسب در جامعه و افزایش زاد و ولد باشیم. امیدواریم خبر ۶۰۰ ماما در استان اردبیل فعالیت دارند براتون مفید بوده باشه
۶۰۰ ماما در استان اردبیل فعالیت دارند در تاریخ 2022-05-06 00:58:22