دندان شیری چیست?زمان درآمدن وافتادن آن درکودکان
دندان شیری
با سلام خدمت شما کاربر گرامی
امروز قصد داریم در این مقاله شما را با علائم و زمان درآمدن و افتادن دندان شیری در کودکان آگاه کنیم.پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
دسته بندی: دکتر دندانپزشک در اردبیل
علائم درآمدن دندان شیری کودک
بهترین راه برای جلوگیری از مشکلات بعدی
بهترین کار این است که فرزندتان را در بازه سنی ۶ تا ۱۲ ماهگی به کلینیک دندانپزشکی ببرید تا دندانپزشک بتواند مشکلات دهان و دندان را پیش از ضرورت یافتن درمان پیشبینی و از بروز آنها جلوگیری کند. به علاوه دندانپزشک احتمال پوسیدگی دندان را ارزیابی میکند، عادتهای آسیب زننده به دندانها را تشخیص میدهد و برنامه پیشگیری ویژهای را برای مادر و نوزاد تهیه میکند.همچنین میتوانید در مورد ایمپلنت(کاشت دندان)در اینجا بیشتر مطالعه کنید.
کودکان پیش از این که فک به اندازه کافی برای جایگیری تمام دندانهای دائمی بزرگ شود به دندان نیاز دارند. بنابراین دندانهای شیری به معنای واقعی حکم شروع کننده را دارد.
علائم در آمدن دندان شیری در کودکان چیست؟
زمانی که برای اولین بار دندان های کودک رویش پیدا میکند، لثه کودک آزرده شده و حساس میشود. برای آن که درد حاصل از رویش دندان تسکین یابد، با انگشت تمیز، یک قاشق کوچک و سرد و یا پارچه مرطوب و تمیز، به آرامی لثه کودکان را مالش دهید. حلقههای پلاستیکی که مخصوص تسکین درد که مخصوص دندان در آوردن هستند نیز میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. جویدن این حلقه های پلاستیکی به کاهش درد و ناراحتی حاصل از رویش دندان کمک میکند.
اگر همچنان کودکتان نسبت به درد حاصل از رویش دندان، بیقرار بود حتما با دندانپزشک و پزشک مشاوره کنید. بیشتر کودکان وقتی به سن ۳ سالگی میرسند، دارای سری کامل دندانهای شیری که شامل ۲۰ دندان میشود هستند.
چارت زمانی درآمدن دندان شیری کودک
دندانهای شیری در فاصله زمانی بین ۶ ماهگی تا ۱ سالگی در دهان کودک ظاهر میشوند، و علاوه بر اینکه که فضای مورد نیاز جهت رویش دندانهای دائمی در قوس فکی را ایجاد میکنند، سبب میشوند که کودک بتواند غذا بخورد و صحبت کند. گاهی واژه دندانهای کودکی نیز به سیستم دندانی شیری اطلاق میشود. دندانهای شیری نیز به اندازه دندانهای دائمی دارای اهمیت هستند.به طور معمول، دندانهای شیری در فاصله زمانی بین ۶ ماهگی تا ۱ سالگی در دهان کودک ظاهر میشوند. این دندانها سبب میشوند که کودک بتواند غذا بخورد و صحبت کند. از سوی دیگر، دندانهای شیری سبب میشوند که فضای مورد نیاز جهت رویش دندانهای دائمی در قوس فکی حفظ شود.
نکاتی که باعث ایجاد عادت مسواک زدن دندان شیری در کودکان می شود.
- هنگام مسواک زدن یک ترانه شاد و کودکانه بخوانید.
- اجازه دهید فرزندتان با مسواک بازی کند تا به در دهان گذاشتن آن عادت کند.
- اگر خودتان دندانهای کودک را مسواک میزنید، از او بخواهید روی مبل یا کف زمین دراز بکشد و سرش را روی پایتان بگذارید.
- مسواک زدن را به یک عادت روزمره صبحگاهی و شبانگاهی تبدیل کنید که هیچ وقت فراموش یا ترک نمیشود.
- دندانها را با هم مسواک بزنید.
- از یک حیوان عروسکی به عنوان مدل مسواک زدن استفاده کنید یا حتی مسواک را در دست عروسک بگذارید و حرکت دهید.
- برای این که کودک دهانش را باز کند از او بخواهید مانند شیر یا خرس غرش کند.
درمورد آبسه دندان میتوانید در اینجا بیشتر مطالعه کنید.
منبع:انجمن دندان پزشکی آمریکا