بهبود عفونت گوش، گرفتگی و التهاب گوش با انواع قطره گوش اتفاق میافتد. دکتر گوش با توجه به نوع مشکل شما، انواع قطره های گوش شامل قطره آنتیبیوتیک گوش، قطره ضدقارچ گوش، قطره ضدالتهاب گوش و قطره عفونت گوش را تجویز خواهد کرد. این متخصص، علائم شما را بررسی کرده و پس از شناسایی مشکل شما موثرترین درمان را برای گوش شما تشخیص میدهد. تنوع خوبی از انواع قطره گوش برای گرفتگی، انواع قطره برای جرم گوش و قطره گوش درد وجود دارد. تشخیص این موضوع که کدام یک از آنها برای شما موثرتر است، باید توسط دکتر گوش انجام شود.
انواع قطره گوش
قطره های گوش بهعنوان یکی از روشهای موثر و سریع برای درمان مشکلات گوش، از جمله عفونتها، التهابات و تجمع جرم و گرفتگی گوش مورد استفاده قرار میگیرند. هر یک از انواع قطره گوش با ترکیبات خاص خود، برای درمان مشکلات مختلفی طراحی شده است. برخی قطرهها ضدعفونیکننده هستند و برای درمان عفونتهای باکتریایی یا قارچی تجویز میشوند، درحالیکه برخی دیگر با هدف تسکین التهاب یا پاک کردن جرم گوش بکار میروند.
انتخاب قطره گوش مناسب، باید با توجه به علت مشکل گوش و زیر نظر دکتر گوش انجام شود. برخی از قطره های گوش بدون نیاز به نسخه پزشک در دسترس هستند، اما برخی دیگر نیاز به تجویز پزشک دارند. در ادامه به انواع قطره گوش و کاربردهای درمانی آنها میپردازیم:
قطره برای عفونت گوش
عفونت گوش از مشکلات شایعی است که میتواند ناشی از عوامل مختلفی همچون باکتریها، ویروسها یا قارچها باشد. برای درمان این عفونتها، انواع قطره گوش وجود دارد که بسته به منشا عفونت تجویز میشوند. انواع قطرههای چرکخشککن گوش شامل قطرههای آنتیبیوتیکی برای عفونتهای باکتریایی، قطرههای ضدقارچ برای عفونتهای قارچی و قطرههای ضدالتهابی و استروئیدی برای کاهش تورم و درد هستند. در ادامه، به انواع قطره گوش برای درمان عفونت گوش پرداختهایم:
قطره نئومایسین
بهترین قطره برای عفونت گوش خارجی با منشا باکتریایی، قطره نئومایسین است. نئومایسین و پلیمیکسین موجود در این قطره، آنتیبیوتیکهایی هستند که رشد باکتریها را متوقف میکنند. همچنین، هیدروکورتیزون موجود در این قطره، یک کورتیکواستروئید ضدالتهابی بوده که تورم و التهاب گوش را بهبود میدهد. قطره گوش نئومایسین فقط عفونتهای باکتریایی گوش را درمان میکند و برای انواع دیگر عفونتهای گوش کارایی ندارد.
قطره سیپلکس یا سیپروفلوکساسین
قطره سیپلکس برای درمان عفونت گوش خارجی و اوتیت میانی با منشا باکتریایی تجویز میشود. این قطره، سلولهای باکتریها را نابود میکند.
برای درمان کامل عفونت گوش خود، استفاده از این دارو را در تمام مدت درمان ادامه دهید. حتی اگر پس از استفاده چند دوز اول، احساس بهبودی کردید، مصرف دارو را متوقف نکنید؛ زیرا احتمالا هنوز عفونت کامل برطرف نشده است.
قطره گوش افلوکساسین
قطره گوش افلوکساسین یک آنتیبیوتیک از خانواده فلوروکینولونها بوده که برای درمان عفونتهای گوش باکتریایی تجویز میشود. این دارو، بهویژه برای درمان عفونتهای گوش خارجی (اوتیت خارجی) و عفونتهای گوش میانی (اوتیت مدیا) در افراد با سوراخ پرده گوش عملکرد بسیار موثری دارد. افلوکساسین با جلوگیری از رشد و تکثیر باکتریها، علائم عفونت گوش را بهبود میدهد. معمولا دکتر گوش این قطره را برای استفاده چندین بار در روز تجویز میکند و مهم است که دوره درمان کامل شود تا عفونت بهطور کامل برطرف شود. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع قطره گوش به https://drdr.ir/mag/ear-drops-types/ در مجله سلامت دکتردکتر بخوانید.
متخصص گوش و حلق و بینی، متخصصی است که در تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماریهای مربوط به گوش، بینی، حلق و ساختارهای مرتبط تخصص دارد. این پزشک با انجام انواع خدمات مانند شنواییسنجی، جراحیهای بینی و حنجره، درمان عفونتهای گوش، کمشنوایی، التهاب حلق و خونریزی بینی، به بهبود وضعیت بیماران کمک میکند. همچنین، عملهای جراحی نظیر رینوپلاستی (جراحی تغییر شکل بینی)، جراحی لوزه سوم و ترمیم مشکلات تنفسی از دیگر وظایف این متخصص است.
علاوه بر این، دکتر گوش و حلق و بینی به بررسی و درمان مشکلاتی همچون وزوز گوش، گرفتگی صدا، زنگ گوش و تومورهای گوش میپردازد. اگر شما هم به این خدمات نیاز دارید، میتوانید از طریق سایت نوبت اینترنتی دکتردکتر (https://drdr.ir/) به راحتی و به صورت آنلاین نوبت خود را رزرو کنید.
در طول ملاقات با پزشک، میتوانید درباره تاثیرات جراحی بینی، نظیر بهبود تنفس یا جراحی پس از حادثه، مشاوره تخصصی دریافت کنید. برای مراقبت بهتر از سلامت گوش، حلق و بینی خود، همین امروز اقدام کنید و از خدمات تخصصی این حوزه بهرهمند شوید.
قطره بتامتازون یا بتازونیت
اگر دکتر گوش تشخیص دهد که شما مبتلا به عفونت گوش خارجی هستید، احتمالا قطره بتامتازون را برای تسکین درد و کاهش التهاب گوش تجویز خواهد کرد. این قطره عوارض جانبی بهخصوصی ندارد؛ ولی اگر در شرایط زیر هستید، از مصرف این دارو اکیدا خودداری کنید:
- در دوران بارداری
- در زمان شیردهی
- آسیب دیدن پرده گوش
- سابقه واکنشهای آلرژیک به داروهای مشابه
قطره بتامتازون را به مدت 7 الی 10 روز و هر 3 ساعت 2 قطره در گوش خود بریزید. سعی کنید برای دریافت نتیجه مطلوب، درمان را کامل کنید. قطره بتامتازون بهترین قطره برای گوش درد بزرگسالان و کودکان است.
قطره دگزامتازون
از دیگر انواع قطره گوش، قطره دگزامتازون بوده که برای درمان عفونت گوش خارجی در کودکان و بزرگسالان استفاده میشود. دگزامتازون یک کورتیکواستروئید ضدالتهابیست که با متوقف کردن رشد باکتریها منجر به کاهش تورم و ناراحتی گوش خواهد شد. این قطره فقط عفونت باکتریایی گوش را درمان میکند. قطره آنتیبیوتیک گوش دگزامتازون عفونت گوش و التهاب گوش را خیلی سریع و موثر درمان میکند.
انواع قطره گوش بیحسکننده درد
درد گوش معمولا در اثر عوامل مختلفی مانند عفونت، التهاب یا آسیبهای فیزیکی رخ میدهد. یکی از روشهای درمان گوش درد، استفاده از انواع قطره های گوش بیحسکننده است. این قطرهها حاوی ترکیباتی مانند بنزوکائین، لیدوکائین و پروکائین هستند که بهطور موقت عصبهای حسی گوش را بیحس کرده و درد را کاهش میدهند. گاهی، برخی از این قطره های گوش با ترکیبات ضدعفونیکننده یا ضدالتهابی ترکیب میشوند تا علاوهبر کاهش درد، به بهبود عفونت یا التهاب هم کمک کنند.
استفاده از انواع قطره گوش بیحسکننده باید تحت نظر پزشک انجام شود؛ زیرا در برخی شرایط همچون پارگی پرده گوش مصرف این قطرهها خطرناک هستند. در ادامه، به معرفی انواع قطره گوش بیحسکننده پرداختهایم:
قطره اتودالر
قطره اتودالر معمولا تسکین درد و التهاب ناشی از عفونتهای گوش خارجی و میانی استفاده میشود. این قطره شامل ترکیبات آنتیپیرین و بنزوکائین است. آنتیپیرین به عنوان ضدالتهاب عمل کرده و بنزوکائین با اثر بیحسکنندگی موضعی، درد گوش را تسکین میدهد. اتودالار معمولا برای تسکین علائم همراه با عفونت گوش یا بعد از جراحیهای جزئی گوش تجویز میشود. این قطره علائم را موقتا کاهش میدهد اما عفونت را درمان نمیکند.
انواع قطره گوش برای شستشوی گوش
شستشوی گوش یکی از بهترین روشهای بازگردانی شنوایی اولیه است و علاوهبراین، برای از بین بردن جرم گوش و جلوگیری از عفونت هم کاربرد دارد. از مهمترین انواع قطره گوش برای شستشوی گوش میتوان به قطره اتودالر، قطره کلوتریمازول، قطره گلیسیرین فنیکه، قطره بتامتازون و قطره سیپلکس اشاره کرد که قبلا درباره آنها صحبت کردهایم. در ادامه، به معرفی تعدادی از موثرترین انواع قطره گوش دیگری برای شستشوی گوش پرداختهایم:
قطره گوش هیدروژن پراکسید
قطره گوش هیدروژن پراکساید یکی از رایجترین قطرهها برای شستشوی گوش و حذف جرمهای انباشتهشده است. این قطره با ایجاد واکنش کفآلود در تماس با جرم گوش، باعث نرم شدن و جدا شدن جرمهای سفتشده میشود. با مصرف این قطره به مدت چند روز و روزانه چندین بار، جرم بهطور کامل از گوش خارج خواهد شد. با این حال، استفاده مداوم از آن باید تحت نظر پزشک باشد؛ بهویژه اگر فرد دچار پارگی پرده گوش یا عفونتهای گوش باشد.