پنج روش کاربردی و علمی برای عیب یابی وتعمیر یخچال
گاهی مواقع شما متوجه می شوید که یخچال فریزر شما به درستی کار نمی کند و این ممکن است شما را دچار نگرانی کند. مثلا در مواردی مشاهده می کنید که چراغ آن روشن نمی شود و یا ممکن است در اثر کمبود سرمایش، مواد غذایی را در داخل آن به خوبی و در شرایط خنک نگهداری ننماید.
اما شما قطعا نمیدانید که مشکل کجاست؟ آیا مشکلی است که خود شخص می تواند آن را به راحتی حل نماید و یا مسئله تخصصی بوده و نیاز به یک بازرسی تخصصی کارشناس یا تکنسین در این زمینه لازم می گردد؟ به هر حال بد نیست بدانید که در بیشتر موارد مشکلاتی از این دست را اگر بتوانید خودتان برطرف نمایید این به منزله آن است که از یک تعمیر کامل که تبعا هزینه ای نسبی برای شما خواهد داشت نجات پیدا می کنید.
چگونگی پی بردن به وضعیت یک یخچال فریزر خراب
وصل بودن دوشاخه یخچال به پریز برق را بررسی نمایید: بدین منظور شما باید نحوه قرار گیری یخچال فریزر خود را بررسی کنید. در صورتی که از دیوار فاصله گرفته باشد آن را به مکان اولیه خود انتقال داده و از صحت وصل بودن دوشاخه یخچال به پریز برق اطمینان حاصل نمایید. به عبارت دیگر شما باید ابتدا یخچال را در حالی ثابت و پایدار نگه داشته و سپس دوشاخه متصل به برق پریز را چک نمایید تا مطمئن شوید که اثری از لختی سیم و یا قطع جریان برق وجود نداشته باشد. توجه داشته باشید هرگونه گره خوردگی و کاهش اندازه سیم ممکن است منجر به نقص در یخچال فریزر شما شود. توصیه می شود در صورت مشاهده هر گونه حالت قطعی یا لختی سیم با تعمیرکار یخچال و یا تکنسین مربوطه تماس گرفته و هرگز خودتان سرخود وارد عمل نشوید.
حذف سیم رابط
حذف کامل سیم رابط بین یخچال و ورودی برق: شما باید در صورت استفاده از سیم رابط بین یخچال و ورودی برق آن را به طور کامل حذف نمایید. در این حالت سیم رابط ممکن است مخدوش و یا آسیب دیده باشد و به همین خاطر علت روشن نشدن یخچال قرار گیرد. شما باید دو شاخه یخچال خود را مستقیما به دو ورودی برق یا پریز وصل کرده و اگر مشکل روشن نشدن یخچال فوق حل گردید اقدام به تعویض سیم رابط نمایید.
امتحان کردن دستگاه برقی دیگر را با همان ورودی برق: در این حالت برای اینکه متوجه شوید مشکل روشن نشدن یخچال از ورودی برق است یا نه؟ می بایست دستگاه برقی سالم دیگر را در مجاورت یخچال به همان پریز برق متصل کنید و جریان برق را در دستگاه جدید امتحان نمایید. اگر دستگاه جدید نیز روشن نشود متوجه خواهید شد که فیوز برق یا جعبه مدار برق شما دچار اشکال می باشد.
تعمیر ساید بای ساید
وصل کردن یخچال برق به یک ورودی برق دیگر: راهکار دیگر این است که دو شاخه یخچال را به پریزی دیگر متصل کنید. اگر مشکل حل شود متوجه می شوید که مشکل از ورودی برق قیلی بوده است. برای تست کردن وجود ولتاژ برق در پریز معیوب باید از یک مولتی متر استفاده نمایید. اگر شما با طریقه استفاده از مولتی متر را آشنایی ندارید می توانید با یک تعمیرکار برق یا تکنسین حرفه ای تماس گرفته و مشکل را در ارتباط بگذارید.
قطع و وصل کردن جریان برق یخچال: جریان برق یخچال را برای مدتی قطع کرده و دوباره وصل کنید. برای ریست کردن جریان برق شما باید سراغ جعبه قطع مدار و فیوز برق رفته و این کار را انجام دهید. این حالت شباهت زیادی به ریست کردن گوشی موبایل و یا کمپیوتر می باشد. با این کار جریان برق کلی مدتی قطع شده و دوباره به کار انداخته می شود.
روش دوم یافتن مشکل با وجود روشن بودن چراغ آن
چک کردن عقربه دماسنج داخل یخچال: بدین منظور شما می توانید دماسنج داخل یخچال را بررسی نمایید. برای این کار عقربه دماسنج را چرخانده و متوجه گرم شدن آن خواهید شد. گرم بودن دماسنج نشانگر این خواهد بودکه یخچال شما روشن است. لازم به ذکر است به منظور اطمینان یافتن از آزمایش انجام داده، دماسنج های فریزر را نیز چک فرمایید زیرا ممکن است سرمای فریزر مانع از حس صحیح گرمای دماسنج یخچال شوید. نکته: دمای داخل یخچال باید بین ۳ تا ۴ درجه سانتیگراد و دمای فریزر آن باید در دمایی بین ۱۵- تا ۱۸- درجه سانتیگراد قرار داده باشد.
از گردش درست جریان هوا در داخل یخچال اطمینان حاصی فرمایید: برای این کار لازم است تا فضای بین دیوار و یخچال خود را بررسی نمایید. اصولا فضای استاندارد یخچال از کناره ها فضایی در حدود ۳ اینچ (۷۶ میلیمتر) و از بالا ۱ اینچ (۲۵ میلیمتر) باید در نظر گرفته شود. با این کار جریان هوای مورد نیاز موتور موجود است و در نتیجه موتور عملکزد بهتری خواهد داشت.
تعمیر یخچال فریزر
کوئل کندانسور یخچال را جارو یا فرچه تمیز کنید: این عمل موجب می شود گرمای موجود در کوئل کندانسور پخش شده و یخچال عملکرد بهتری داشته باشد. نکته: شما باید کوئل کندانسور نصب شده در پشت یخچال خود را یک بار در سال تمیز کنید.
علت عدم ایجاد سرمایش در یخچال چه چیز می تواند باشد؟
علت سرد نکردن یخچال
دماسنج یخچال خود را بررسی نمایید: در این حالت شما باید ابتدا عقربه دماسنج یخچال خود را بررسی کنید. با استفاده از این عقربه می توانید دمای یخچال خود را کاهش دهید. توجه داشته باشید در این مواقع باید دماسنج یخچال و فریزر را باهم بررسی کنید، زیرا ممکن است برودت موجود در فریزر باعث خنک ماندن یخچال شما شده و شما را از نقص موجود در یخچال خود غافل سازد. لازم به ذکر است شما باید این کار را برای فریزر خود نیز انجام دهید.
نکته: دمای داخل یخچال باید بین ۳ تا ۴ درجه سانتیگراد و دمای فریزر آن باید در دمایی بین ۱۵- تا ۱۸- درجه سانتیگراد قرار داده باشد.
منافذ موجود در یخچال را وارسی کنید: شما باید منافذ موجود بین فریزر و یخچال را بررسی کرده و حتی لوله تخلیه را که برای خارج کردن یخ و تخلیه مواد زائد به کار می رود چک نمایید.
توصیه می شود در مواقع بررسی یخچال لوله تخلیه را در اولویت خود قرار داده و در صورت رویت مواد زائد آن را تخلیه نمایید. این مواد زائد ممکن موجب اختلال در یخچال شما شود.
از سالم بودن درب یخچال خود اطمینان حاصل فرمایید: در این حالت برای آنکه از سالم بودن درب یخچال مطلع شوید می توانید روشی ساده را به کار ببرید. به این صورت که با قرار دادن یک برگ کاغذ در بین درب یخچال و یخچال می توانید این کار را انجام دهید. سپس کاغذ موجود را به سمت بیرون بکشید. در این حالت اگر با کشیدن کاغذ متوجه اصطکاک شوید این مسئله گویای ان است که درب یخچال شما سالم بوده و مشکلی از این بابت متوجه آن نیست.
توصیه: شما باید این عمل را برای تمام نواحی درب یخچال انجام دهید. اگر در جایی متوجه شدید هیچ اصطکاکی بین کاغذ و درب یخچال ایجاد نشد این به منزله آن است که درب یخچال شما دارای نقض بوده و لاستیک درب تعویض گردد.
اجزای یخچال خود را وارسی نمایید: در این حالت شما با استفاده از یک مولتی متر می توانید جریان برق مختلف مختلف یخچال از قبیل سوئیچ درب، تایمر و ترموستات یخ زدای و فن اواپراتور را امتحان کرده و اتصالات احتمالی را پیدا نمایید.
یخچال را در حالت روشن تحت نظر خود قرار دهید
تعمیر یخچال در محل
منتظر ماندن به مدت یک روز کامل: عوامل متعددی می توانند موجب اختلال در روند کارکرد همیشگی یخچال شوند. اگر شما در یک محیط مرطوب زندگی می کنید و یخچال تان ناگهان دچار نقص شده و اختلالی در آن به وجود آمد، کافیست تا دمای آن را کاهش دهید تا شرایط فعلی محیط روی عملکرد یخچال تاثیری نداشته باشد.
نکته: اگر به خاطر شرایط مرطوب محیط مجبور شدید دمای یخچال را به کاهش دهید تا برودت لازم را پیدا کند، باید حداکثر یک روز کامل یا بیشتر منتظر بمانید تا یخچال دستور فوق را به صورت کامل اجرا کند.
زمانی که فریزر دارای یخ فراوانی باشد یخ زدای فریزر را روشن کرده و کوئل کندانسور را تمیز نمایید: در صورتی که کوئل کندانسور تمیز نشود قادر به پخش جریان ملایم گرما در داخل یخچال نخواهد بود و در نتیجه منجر به سرمای مداوم و بیش از حد داخل یخچال خواهد شد. زمانی که یخ زدای یخچال معیوب باشد کوئل اواپراتور منجر به تولید سرمای بیش از حد داخل یخچال خواهد شد.
بررسی وضعیت درب یخچال: همانطور می دانید درب یخچال به گونه ای طراحی شده است است که مانع از خروج سرمای داخل یخچال به بیرون شده و درنتیجه مواد غذایی سالم نگه داشته می شوند. اما اگر درب یخچال دچار نقضی شده باشد چه اتفاقی می افتد؟ در پاسخ به این سوال خیلی صریح می توان گفت در این حالت سرمای یخچال به بیرون انتشار پیدا خواهد کرد. با انتشار سرمای داخل یخچال به محیط بیرون آن، محیط داخل یخچال رفته رفته ملایم تر خواهد شد و در نتیجه کمپرسور موجود در یخچال به صورت مداوم ملزم به تولید و انتقال سرما به محیط داخلی یخچال خواهد بود. تداوم این نقضی موجود به کارکرد بیشتر یخچال و در نتیجه استهلاک موتور و افزایش مصرف انرژی برق منجر خواهد شد.
توصیه: مطابق با توصیه ای که در بخش قبلی صورت گرفت شما باید از برگه ای کاغذ را در تمام نواحی درب یخچال گذاشته و اصطکاک موجود بین درب یخچال و کاغذ را سنجش کنید. در نواحی که هیچ اصطگاگی بییم کاغذ و درب یخچال ایجاد نشد به منزله آن است که لاستیک درب یخچال شما معیوب بوده و هر چه زودتر باید نسبت به تعویض آن اقدام نمایید تا از هدر رفتن سرمای یخچال به بیرون و مصرف بیشتر انرژی برق جلو گیری نمایید.
تمیز کردن کوئل کندانسور یخچال با جارو یا فرچه: این عمل موجب می شود گرمای موجود در کوئل کندانسور پخش شده و یخچال عملکرد بهتری داشته و در نتیجه به خنک بودن داخل یخچال خود را تضمین نمایید.
نکته: شما باید کوئل کندانسور نصب شده در پشت یخچال خود را یک بار در سال تمیز کنید.
اتصالات احتمالی قطعات مختلف یخچال را چک نمایید. به منظور بررسی هرگونه اتصالی احتمالی لازم است با یک مولتی متر اکثر اجزای یخچال اعم از فن اواپوریتور، تایمر یخ زدا، اورلود و موتور کمپرسور را چک نمایید. اتصالی در هر یک ا این اجزا منجر می شود تا یخچال به درستی کار نکند.
چک کردن پریز برق ورودی به یخچال: با یک مولتی متر جریان برق ورودی از پریز به داخل یخچال را بررسی نمایید. توصیه جد می شود که این کار را با ابزار سالم و نهایت ایمنی انجام دهید.
نکته: ولتاژ برق باید عددی بین ۱۰۸ ت ۱۲۱ وات باشد.
روش پنجم علت نشتی های موجود در یخچال چیست؟
چک کردن مخزن تخلیه و لوله مویی: ممکن است تا به حال برای شما این مشکل پیش آمده باشد که یخچال شما دچار نشتی آب شده و کف آشپزخانه خود مملو از آب شده است. یکی از دلایل آن عدم تخلیه به موقع مخزن یخچال می باشد. شاید باید حداقل سالی یک بار مخزن یخچال خود را تخلیه نمایید تا مواد زائد آن به بیرون انتقال داده شوند. همچنین هنگام تخلیه ممکن است آب موجود به بیرون هدایت نشود در این حالت مشکل از لوله تخلیه بوده و به عبارتی لوله مسدود شده و لازم تا آن را سرویس کنید. جهت سرویس استفاده از فشار هوا معقول ترین راه می باشد، در غیر این صورت استفاده از سرنگ آغشته به جوش شیرین یا سفید کننده پیشنهاد می شود.
نکته: جهت انجام تخلیه مخزن و یا بر طرف کردن انسداد لوله تخلیه لازم است تا از خاموشی یخچال خود اطمینان لازم را کسب نمایید.
تعمیر یخچال
تعمیر یخچال
همسطح کردن تا تراز کردن یخچال با کف آشپزخانه: اگر یخچال فریزر شما با کف آشپزخانه خانه شما تراز نیست مشکلاتی را در عملکرد اجزای مختلف یخچال به وجود خواهد آورد و منجر به نشتی آب در یخچال شما خواهد شد. به طور کلی طراحی یخچال به گونه ای انجام شده است که در سطح بدون شیب کارایی کامل خواهد داشت. پس اگر یخچال شما در یک موقعیت شیبدار قرار گرفته، باید هر چه زودتر اصلاح گردد. بدین منظور ابتدا برق یخچال را غبر فعال کرده و یخچال خود را جا به جا کرده و یا از وسایل دیگر جهت تراز کردن یخچال استفاده نمایید.
نکته: از قسمت بالای یخچال جهت جا به جایی یخچال استفاده نمایید.
فیلتر آب یخچال را چک نمایید: اگر فیلتر آب یخچال خود متوجه شدید که آن به درستی در جای خود قرار نگرفته است آن را اصلاح نمایید زیرا عدم انجام این کار منجر به نشتی آب از داخل یخچال به بیرون می شود. لازمه انجام این کار قطع کردن کامل برق یخچال، بیرون کشیدن و جاسازی دوباره فیلتر است. همچنین باید فیلتر آب را در زمان های مشخص و مطابق با آنچه در دفترچه راهنمای یخچال مشخص شده است چک کنید تا از سالم بودن اطلاع پیدا نمایید. در صورتی که فیتلرهای موجود آن دچار گرفتگی شده باشند باید نسبت به تعویض آنها اقدام نمایید.
مشکلات متداول یخچال
یخچالهای محتلف براشون مشکلای مختلفی پیش میاد که ما خیلی خوب همشون رو میشناسیم .چند تا از مشکلات رو براتون بیان مکنیم که شما اگه هرکدوم از این مشکلات رو دارین با ما مطرح کنین . خدمات ما سریع و شفافه ، پس نگرانه چیزی نباشین و با ما تماس بگیرن .
آیا میدانید بیشترین مشکلی که مشتریان آی پی در ارتباط با تعمیرات یخچال با آن مواجه شده اند ؛ عدم داشتن برودت و سرما در این محصول است( یخچال سرما ندارد ) ، همچنین شاید برای شما هم اتفاق بیفتد و دنبال علت و خرابی یخچال باشید :
۱ – علت صدای زیاد یخچال
۲ – علت یکسره کار کردن یخچال
۳ – دلیل خرابی ، فاسد شدن یا پارگی لاستیکهای دور درب یخچال
۴ – علت داغ کردن زیاد موتور
۵ – چرا فریزر منجمد نمیکند ؟
۶ – چرا یخچال برفک میزند ؟
۷ – چرا فن یخچال کار نمیکند ؟
۸ – چرا یخچال روشن نمیشود ؟
۹ – موتور یخچال کار نمیکند و بسیاری از چرا ها و دلایل دیگر !! بنابراین { بر روی لینک زیر کلیک نمایید و جواب سوالهایخود را درباره تعمیرات یخچال بیابید .}
جهت اطلاعات بیشتر از سوالات مشتریان و جواب آنها در ارتباط با تعمیرات یخچال از منوی کنار وارد شوید .
۵۰ درصد سرعت بیشتر در تعمیر یخچال
ما از اونی که فکرش رو بکنید سریعتر هستیم . به محض اینکه با ما تماس بگیرید اوپراتورها شما رو به صورت تلفنی راهنمایی میکنن که اگر مشکل جزئی باشه خودتون رفعش کنید و هزینه ای هم پرداخت نکنید .اما اگر مشکلتون جدی بود نگران نباشید متخصص های تعمیر یخچال ما به سرعت ، خودشون رو به محل شما میرسونن و زودتر از اونی که فکرشو بکنین مشکل رو برطرف میکنن .
اگر نگران هزینه تعمیر یخچال هستید به خوندن ادامه بدین ..
تمامی خدمات مرتبط به تعمیرات یخچال شامل گارانتی ۱۲ ماهه می باشد .
هزینه تعمیر یخچال
هزینه بسته به نوع تعمیر یخچال متفاوت است.
گارانتی (معتبر) تعمیر یخچال
تعمیر یخچال
خوبه که بدونین ما همه نوع یخچالی رو تعمیر میکنیم . یخچالا مدلهای مختلفی دارن مثله : خانگی ، یخچال فریزر ، یخچال ساید بای ساید ، یخچالهای صنعتی ، یخچال صندوقی ، یخچال ایستاده ، یخچال یخساز و .. خدمات آپی امداد ( تعمیر یخچال ) شامل همه این موارد میشود .اگر شما هرکدوم از این نوع یخچالهارو دارین و یخچالتون به تعمیر نیاز داره ما آماده ایم که به سرعت و با کیفیت مشکلتون رو حل کنیم .
اگر نیاز به کمی اطلاعات درباره یخچال و تعمیر یخچال دارین تو قسمت پایین یه مقداری سعی کردیم شما رو بخش های فنی یخچال آشنا کنیم .
زمینه تعمیرات یخچال ، دارای نمایندگی تعمیرات یخچالهای ایرانی اعم از : امرسان ، اسنوا ، برفاب ، یخساران ، الکتروسان ، الکترواستیل ، سیلوان ، پارس ، پاکشوما ، فیلور ، تهران سبحان ، ارج ، هیمالیا میباشد ، مفتخر هستیم با شعبات مختلف در سراسر تهران و کادری مجرب ، آموزش و دوره دیده در زمینه تعمیر یخچال با شفاف سازی قیمت در خدمت شما عزیزان هستیم . برای تعمیر یخچال فیلور ، تعمیر یخچال پارس ، تعمیر یخچال آزمایش ، تعمیر یخچال اسنوا کلیک نمایید .
حمایت از کالای ایرانی و جلب رضایتمندی شما عزیزان افتخار ما است .
تعمیر یخچال در محل
تعمیر یخچال
نکاتی مهم در ارتباط با یخچال
هنگام خرید به برچسب مصرف انرژی دقت فرمایید ؛ یخچال فریزری را انتخاب نمایید که مصرف انرژی کمتری داشته باشد و میزان مصرف برق هر دستگاه الکتریکی بر روی صفحه مشخصات فنی آن حک شده است . ( جهت اطلاعات بیشتر از راهنمای خرید یخچال به منو مراجعه نمایید )
یخچال از اجزای مکانیکی ( کمپرسور ، کندانسور ، فیلتر درایر ، اواپراتور ، کاپیلاری تیوب ( لوله مویی ) ) و الکتریکی ( موتور الکتریکی ، ترموستات ، رله استارت ، اورلود ) تشکیل شده است.
حتما از محافظ برق هنگام استفاده از یخچال استفاده نمایید .
برای شروع به کار یخچال پس از وصل آن به برق درجه ترموستات را روی مقدار متوسطی (مثلا شماره ۴ قرار دهید و بگذارید یخچال حداقل ۳ ساعت خالی و با دربسته کارکند تا برودت به حد لازم برسد ) .
در یخچالهایی که برفک میزند باید سریعا برفک زدایی شود ، در غیر این صورت برودت به مرور زمان کم میشود .
هرگز با وسایل نوک تیز اقدام به کندن یخ نکنید زیرا جنس اواپراتور از آلومینیوم است و به سادگی سوراخ و گاز یخچال خارج میشود .
قرار دادن یخچال یا فریزر در مجاورت منابع و دستگاههای حرارت زا از قبیل :اجاق گاز،آبگرمکن،شوفاژ و همچنین تابش نور مستقیم نور آفتاب مصرف انرژی آن را افزایش می دهد.
حداقل ۲ سانتی متر پیرامون یخچال فاصله داشته باشد ، فضای پشت یخچال و فریزر برای گردش هوا باید حداقل به اندازه ۲۰ سانتی متر باز باشد ضمنا لازم است لوله های پشت یخچال فریزر حداقل سالی دوبار گردگیری شود این کارها باعث انتقال حرارت بهتر بین هوا و لوله ها خواهد شد ، لاستیکهای درب را بازدید نمایید تا خراب نشده باشد زیرا باعث جذب گرما و کاهش برودت میشود .
از گذاشتن مواد غذایی گرم داخل یخچال و بدون درپوش مخصوصا مایعات پرهیز کنید .
برای تمیز کردن یخچال فریزر حتما از برق بکشید و ضمنا بعد از جابه جایی حداقل دوساعت پس از تغییر محل یخچال فریزر را به برق متصل نمایید .
در مواقعی که برای مدت کوتاهی خانه را ترک می کنید و یا به مسافرت می روید ترموستات یخچال را روی درجات پایین تر تنظیم نمایید تا موتور کمپرسور یخچال کمتر کار کند .
مواد اولیه که در یخچال قرار میدهیم از خود حرارت دارند و چون دمای آنها گرمتر از دمای یخچال است تا زمانی که به درجه برودت یخچال برسند منبع تولید حرارت بوده و باعث تولید برفک میشوند .
بیرون یخچال را هر چند وقت یک بار تمیز کنید. تمیز کردن سیم پیچ کندانسور با جاروبرقی سه یا چهار بار در سال کمک می کند که یخچال سرد تر بماند و برق کمتری مصرف کند. سعی کنید یخچالتان را بیش از حد پر نکنید و یا در آن را زیاد باز و بسته نکنید. هر چقدر یخچال بیشتر پر باشد و یا هر چقدر بیشتر در آن باز شود، نگه داشتن دمای مناسب مشکل تر خواهد شد.
از عوارض برفک زدن یخچال میتوان به این موارد اشاره کرد :
وارد کردن صدمات جدی به کمپرسور ( موتور )
مصرف زیاد برق و استهلاک یخچال
ایجاد خلل در عمل سرماسازی و اتومات یخچال
نکاتی مهم درباره تعمیرات یخچال فریزر ( تعویض موتور یخچال فریزر )
قبل از هرگونه اقدامی جهت تعمیرات ، لازم است که مراحل مختلف تعمیر یخچال پیش بینی و طراحی گردد ، قطعات جایگزین شده و ابزارهای لازم باید در دسترس باشد ، برای رسیدن به نتیجه مطلوب ابتدا باید عیوب سیستم را جستجو کرد ؛ البته برای مقابله با مشکلات به وجود آمده تشخیص درست و قابل اجرا داشتن اطلاعات کافی راجع به محصول و در اختیار بودن ابزار لازم برای مهندسین ضروری می باشد . در این مرحله نمیتوان به جزئیات مشکل پی برد اما میتوان ماهیت آن را تشخیص داد .
ابزارهای زیر جهت شناخت معایب سیستم ضروری می باشد .
۱ : لامپ تست ۲ : فشار سنج و شیرهای سرویس ۳ : وات سنج ۴ : ولت سنج ۵ : اهم سنج ۶ : آمپرسنج
نکات
قبل از شروع به کار تعمیرات باید بررسی دقیق انجام داد و قبل از اطمینان از معیوب بودن کمپرسور هرگز نباید آن را از سیستم جدا نمود .
با توجه به گران بودن تعمیرات یخچال ، آزمایش کردن کمپرسور قدیمی بسیار مثبت و به صرفه خواهد بود .
درب یخچال باید به گونه ای باشد که اگر آن ۹۰ درجه باز کردید به آرامی بسته شود .
با مشاهده دقیق رنگ روغن کمپرسور ، میتوان از کیفیت آن مطلع شد ( اگر روغن کمپرسور تیره بود بهتر است کمپرسور تعویض گردد.
تخلیه سیستم از مبرد قبلی به منظور تعمیرات ، باید در محلی که هوای آزاد جریان دارد انجام شده و از آتش کاملا دور باشد .
هنگام بریدن لوله کاپیلاری باید مراقب بود که از تغییر شکل دادن و ناصاف بریدن جلوگیری شود .
به عنوان یک قاعده کلی باید به خاطر داشت که سیستم محتوی مبرد را به هیچ وجه نباید حرارت داد و نه جوشکاری کرد .
اگر کمپرسور نیاز به تعویض دارد بهتر است لوله های ساکشن و تخلیه از خارج اتصالات اصلی کمپرسور قطع شود و اگر کمپرسور کار کند ، لوله سرویس را باید خارج از اتصال اصلیی کمپرسور قطع نمود .
برای اطمینان از اینکه مقدار خشک بودن سیستم کافی است ، باید درایر را همیشه به همراه هر بار تعمیر تعویض کرد و در مورد اندازه آن نباید به فکر صرفه جویی بود ؛ به خصوص در شرایط اولیه هزینه اضافه درایر با سایز بالاتر در زمان طولانی به مراتب به صرفه تر است .
سرویسکاران شگردی به کار می برند که در آن از ایجاد یخ به وسیله ضد یخ جلوگیری میکنند ، ضد یخها مایع بوده و معمولا اتیل یا متیل الکل میباشند که به مبرد اضافه میشوند و مشکل رطوبت را حل کرده ، از ایجاد یخ در لوله مویی و شیر انبساطی جلوگیری مینمایند .
برای جلوگیری از ورود هوا و رطوبت در موقع تعمیر ، سرعت عمل بسیار مهم است .
هنگامی که سیستم به طور کامل مونتاژ مجدد شد ، باید قبل از شارژ یک وکیوم کامل و دقیق انجام شود که نتیجه آن یک تعمیر موفقیت آمیز است .
برای به دست آوردن یک نتیجه موفق از وکیوم پست استفاده نمایید .
در صورت داشتن یک پکیوم پمپ وکیوم خوب الزاما باید وسایل اندازه گیری خلاء نیز موجود باشد .
از مزایای استفاده گیج عقربه ای ارزان بودن آن است و به دلیل دقت کم ، این وسیله باید در زمانی استفاده شود که استفاده کننده معتقدباشد : اندازه گیری غلط بهتر از اندازه نگرفتن است .
در اصل ، وکیوم باید از سمت مکش و یا از دو سمت مکش و تخلیه به طور همزمان انجام شود .
به وسیله تعیین مقاومت عایقی یا مگا اهم متر باید از نظر نشت جریان یا اتصال بدنه اطمینان حاصل کرد
تست ظرفیت سرمایی سیستم ، از تستهای اولیه ای است که باید انجام شده ، درجه حرارت های حاصله در یخچال و فریزر مشخص شود .
مسئله کنترل سیستم از نظر نشتی بسیار حائز اهمیت است .
نشتی یا شارژ کم با خنک کنندگی کم مشخص میشود .
جریان گاز فریون در کندانسور یخچال که طی آن تبادل حرارت صورت میگیرد باعث جذب سرمای اتاق میشود ، اما با نشستن گرد و غبار روی کندانسور ، مانع تبادل حرارت میشود ، بنابراین با گرد و غبار زدایی کندانسور بر کارآیی و فعالیت یخچال می افزاییم .
از بین رفتن عایق های موتور کمپرسور را که باعث اتصال و قطع سیمهای موتور میشود سوختن کمپرسور میگویند .
سوختن موتور باعث اسیدی شدن سیستم میگردد .
در بعضی موارد کمپرسور صدا میکند اما روشن نمیشود در این موارد امکان گریپاژ وجود دارد که ممکن است با وارد کردن چند ضربه به کمپرسور این مشکل رفع شود .
از معایب رله سنگی این است که به مرور زمان مقاومت آن کم میشود و جریان بیشتری از خود عبور میدهد .
از مزیت رله سنگی این است که نصب آن بسیار ساده است و میتوان کمپرسورهایی با قدرت مختلف راه اندازی کند .
با رله ولتاژی میتوان قدرت های مختلف راه اندازی کرد و این نوع رله بر اساس شماره هایی که روی جعبه آن قرار دارد به سه دسته آمریکایی ، روسی و بلغاری که در بازار به رله های جعبه ای معروف هستند تقسیم میشوند.
خرابی المنت حرارتی ( گرمکن ) باعث میشود توده های یخ و برفک تولید شده ذوب نشود که جهت رفع این عیب ابتدا المنت را توسط اهم متر یا لامپ تست آزمایش و سپس کلید فرمان المنت که به صورت دستی یا خودکار است را بررسی میکنیم .
چون لوله مویی لوله گرمی است و لوله برگشت نسبتا دارای دمای کمتری از لوله مویی است این دو لوله را به یکدیگر میچسبانند یا اینکه لوله مویی را از داخل لوله برگشت عبور میدهند تا در اثر تبادل حرارت سرمای اواپراتور بیشتر و راندمان بالا رود .
بعضی اوقات قسمتی از اواپراتور سرد نمیشود ( برفک نمیزند ) که دلیل آن وجود روغن در اواپراتور است .
ترموستات ها از نظر تنظیم درجه برودت به سه دسته تقسیم میشوند : ۱ – ترموستات زیر صفر ۲ – ترموستات بالای صفر ۳ – ترموستات زیر صفر بالای صفر
چگونه یخچال خود را تمیز کنیم ؟
خارج از یخچال
از محلول ملایم آب و شوینده برای تمیز کردن بیرون یخچال استفاده کنید و با دستمال خشک کنید.
داخل یخچال
تمام قسمت های داخلی یخچال را محلولی از بی کربنات سودا و یا یک شوینده ملایم و آب بشویید.
بعد از شستن کاملا خشک کنید.