روشهای شناخت وکیل خوب , وکیل خوب در اردبیل ,چگونه وکیل خوب را شناسایی کنیم
دسته بندی : وکیل پایه یک دادگستری در اردبیل
به گزارش آنلاین اردبیل : کافی است زمانی که با مشکلی حقوقی مواجه میشوید، با دقت بیشتری تابلوهای تبلیغاتی ساختمانهای چند طبقه را نگاه کنید. در میان ساختمانهای پزشکان یا دفاتر اداری، بسادگی میتوان تابلوی یک یا چند وکیل را که با رنگی آبی و آرم و نشانهای مخصوص متمایز شده را پیدا کرد. در نزدیکی محاکم قضایی دفاتر مختلفی وجود دارد که وکلا در آن فعالیت میکنند. در برخی از این تابلوها وکلا شماره دفتر و در برخی دیگر تلفن همراه خود را نیز نوشتهاند. برخی وکلا نیز تنها با وقت قبلی مراجعهکننده خود را میپذیرند. در کنار برخی محاکم قضایی نیز افرادی حضور دارند که با توزیع کارت و بروشورهای تبلیغاتی نسبت به معرفی وکیل و مشاور حقوقی اقدام میکنند اما کدام یک از این شیوهها برای یافتن یک وکیل مناسب درست است؟
بقیه در ادامه مطلب
در جامعه ما انتخاب وکیل از طریق حسن شهرت و اینکه در دعاوی مختلف پیروزمندانه پروندهای را به نفع موکل خود آن هم بر حق ثابت نماید صورت میگیرد. داشتن دفتر در نزدیکی محاکم قضایی هیچ امتیاز خاصی برای وکیل ایجاد نمیکند و فقط برای او و موکلش این امکان را ایجاد میکند که دسترسی بهتر و سریعتری به دادگاه داشته باشند. اما فردی که میخواهد وکیلی را انتخاب نماید، باید به چند نکته توجه کند.
نکته اول این است که دفتر وکیل حتما تابلو داشته باشد. داشتن کارت ویزیت، ظاهر مرتب و آراسته، نحوه برخورد او با مراجعهکننده، تحمل او برای شنیدن حرفهای موکل، رفتار صادقانه و… برخی از مواردی است که میتوان با در نظر گرفتن آن اقدام به انتخاب وکیل کرد.
آیا افراد میتوانند از وکیل تقاضا کنند تا حکمهای قبلی خود را به آنها نشان دهند؟ یا اینکه آیا پیر و جوان بودن و زن و مرد بودن تاثیری در کیفیت بهتر کار وکیل دارد یا خیر؟
بیان چنین مسالهای از سوی مراجعهکننده به وکیل برخورنده است. معمولا افراد از سوی آشنایان خود به وکیل معرفی میشوند و قاعدتا باید به او اعتماد کنند تا پرونده خود را برای پیگیری به او بسپارند. سن و سال عامل مهم و تعیینکنندهای است و قاعدتا با بالا رفتن سن تجربه کاری هم بیشتر میشود. البته در مواردی مشاهده میشود که وکلای سن بالا حال و حوصله پیگیری پرونده را ندارند و به همین دلیل مردم به وکلای جوان اقبال بیشتری نشان میدهند. بحث جنسیت نیز چندان اهمیت ندارد و قابل تفکیک نیست و اینگونه نیست که عملکرد وکیل مرد بهتر از وکیل زن باشد. حتی موقعیت جغرافیایی دفتر وکیل و قرار داشتن آن در بالای شهر و پایین شهر نیز اهمیت ندارد. برخی وکلا پیش از این کار به عنوان قاضی یا مشاغل دیگر در دستگاه قضایی فعالیت داشتهاند که این مساله میتواند تجربهای را در آنها ایجاد کند اما مهمترین فاکتور در انتخاب وکیل داشتن حسن شهرت، تقوا، ایمان و عدالت است که قاعدتا میتوان بخشهایی از این موارد را در جلسه و دیداری حضوری تشخیص داد یا اینکه میزان آنها را محک زد.
یکی از زمینههای پیشرفت وکیل، این است که او وکالت آدمهای مهم و مشهوری را به عهده بگیرد تا از این طریق نام او بر سر زبانها بیفتد. او معتقد است ۹۰ درصد کار وکالت ذاتی است و تنها ۱۰ درصد به میزان تحصیلات مربوط میشود. وقتی پولی برای پرداختن نداریم به گفته حسینی طبق مقررات حاکم و رویه فعلی قضایی، اگر برای پروندهای نیاز به حضور وکیل باشد مثل پروندههای طلاق یک طرفه و افراد توانایی مالی استخدام وکیل نداشته باشند، با معرفی دادگاه برای این افراد وکیل معاضدتی تعیین میشود. این نوع وکلا فقط در پروندههای حقوقی تعیین میشوند. تعیین آن هم با دادگاه است و اینطور نیست که فردی بگوید من میخواهم آقای x وکیل من باشد. در خصوص پروندههای کیفری هم با پیشبینی قانون آیین دادرسی کیفری، در صورت تقاضای متهم از دادگاه آن هم با شرایط خاص وکیل تسخیری در اختیار متقاضی و متهم قرار داده میشود. البته مواردی مانند هیاتهای تشخیص و حل اختلاف اداره کار، هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری، کمیسیونهای رسیدگیکننده شهرداری، تامین اجتماعی، تعزیرات حکومتی، کانون کارشناسان رسمی و… مشمول وکالت معاضدتی نیست و افراد در صورت نیاز باید خودشان هزینه گرفتن وکیل را پرداخت کنند. نکته دیگری این است که دخالت افرادی که وکیل دادگستری نیستند و پروانه وکالت ندارند، خلاف قانون است و جرم تلقی میشود.