اگر از آن دسته افرادی هستید که خروپف می کنند،پس به احتمالاً خیلی زیاد شما تنها کسی هستید که در خانه به راحتی می خوابد!
نظر دکتر متخصص حلق و بینی وب سایت آنلاین اردبیل در مورد خروپف و راهای درمان.پس تا آخر مقاله همراه ما باشید….
(خروپف چیست،علل و عوامل خروپف،راه های درمان)
نظر دکتر متخصص حلق و بینی در مورد علت خروپف
طبق مطالعات آکادمی اتئلارینگولژی و علم شناسی گوش و حنجره آمریکا، حداقل ۴۵ درصد از افراد بزرگسال گهگاه و ۲۵ درصد به طور مدام و از روی عادت خروپف میکنند. مشکل خروپف کردن بیشتر در مردان و افراد چاق به چشم میخورد و خروپف معمولاً با افزایش سن بیشتر میشود.
خروپف کردن، مشکل شایع و آزاردهنده ای است که فرد مبتلا و حتی سایر اعضای خانواده را از خواب کافی و خوب محروم می کند.خرو پف میتواند، شما را هنگام صبح خسته و عبوس کند و زمانی اتفاق می افتد که جریان هوا مجبور است از یک مجرای هوایی باریک در پشت دهان و بینی عبور کنند. در این شرایط هوا با شدت و فشار از مجرا عبور کرده و در نتیجه نقاطی از گلو و زبان که با نرم کام برخورد دارند به ارتعاش در می آیند و این ارتعاش همان خروپف کردن است.(خروپف چیست،علل و عوامل خروپف،راه های درمان)
خروپف کردن درافراد بزرگ سال را مشکلی بی خطر می دانند. اماتحقیقات انجام گرفته در این مورد گویای امری دیگر است. خروپف بلند و مداوم در بیشتر موارد نشانه توقف تنفسی در حین خواب بوده و خطر ایجاد بیماری های قلب و عروقو دیابت را افزایش داده و سبب بی حالی وخواب آلودگی روزانه و کاهش کارکرد انسان در طی روز می گردد.
نظریه دکتر مارک ماهوالد مدیر مرکز اختلالهای منطقهای خواب مینسوتا
دکتر مارک ماهوالد مدیر مرکز اختلالهای منطقهای خواب مینسوتا و مدیر سابق آکادمی آمریکا برای درمان خواب میگوید: «خروپف به نحو باورنکردنیای رایج است و مردم در مورد آن شوخی میکنند. با این حال، خروپف میتواند مشکلات اساسیای را در خانوادهها ایجاد کند. بسیاری از زوجها به علت خروپف نمیتوانند در یک اتاق با هم بخوابند».خوشبختانه، تغییراتی در سبکهای زندگی و درمانهای طبیعی وجود دارد که میتواند به بهبود خروپف کمک کند.درادامه با هفت راهکار طبیعی شما را آشنا میکنیم .
راه های درمان طبیعی خروپف
(خروپف چیست،علل و عوامل خروپف،راه های درمان)
۱- به پهلو بخوابید:
یک روش ساده برای درمان خروپف، خوابیدن به پهلو است. به پهلو بخوابید. وقتی که به پشت می خوابید، زبان شما به گلو چسبیده و مانع جریان هوا می شود. یکی از راه هایی که می توانید خود را مجبور به این کار کنید این است که یک توپ تنیس را به پشت لباس بدوزید تا هر بار که خواستید به پشت برگردید شما را ناراحت کند و مجبور شوید به پهلو بخوابید.
احتقان بینی موجب تشدید خروپف کردن می شود. استفاده از اسپری بینی تا حدودی می تواند این وضعیت را بهبود دهد و موجب شود تا جریان هوا راحت تر از مجرای هوا عبور کند.در صورتی که به آلرژی مبتلا هستید برای کاهش مواد آلرژی زا محل خواب خود را به طور مرتب پاکیزه نگه دارید.
۳- از مصرف مواد الکلی جدا پرهیز کنید: مصرف مواد الکلی موجب شل شدن ماهیچه های گلو می شود که در این شرایط ارتعاش ماهیچه ها افزایش می یابد و حتی فرد را در معرض خطر آپنه خواب انسدادی قرار می دهد و شدت خروپف کردن را افزایش می دهد.
ادامه راه های درمان طبیعی خروپف
۴- انجام دادن حرکات ورزشی مفید: حرکات ورزشی برای تقویت ماهیچه های گلو و دهان وجود دارد. ورزش های مخصوص ناحیه «اوروفارنکس»، موجب سفت شدن ماهیچه های این قسمت شده و ارتعاشات همراه با صدا را به حداقل می رساند.(خروپف چیست،علل و عوامل خروپف،راه های درمان)
۵- کم کردن وزن:
تمام اعضای بدن به همدیگر مرتبط هستند. در صورتی که با خروپف کردن با صدای بلند مشکل دارید به این مفهوم است که اعضای دیگر بدن هم به توجه نیاز دارند. هرچند ارتباط تایید شده ای بین چاقی و خروپف کردن وجود ندارد اما بسیاری از کارشناسان براین باورند که کاهش وزن می تواند در درمان آپنه خواب انسدادی موثر باشد.
۶- غرغره کردن با دهانشویه نعنایی
در کاهش مخاط بینی و گلو موثر است. بخصوص اگر سرما خورده باشید یا دچار آلرژی باشید.
۷- به بینی خود چسب بینی بزنید
تا مجرا را باز کند. مطالعات نشان میدهد که نوارهای بینی میتوانند آرام سازی موقتیای را به ارمغان میآورد و به مردم کمک کنند تا خروپف کردنشان را متوقف کنند.
ماهوالد میگوید: «این آسانتر است که وقتی سوراخ بینی شما به حالت کاملاً عریض باز است نفس بکشید، پس نوارهای بینی که روی بینی پوشیده میشوند به خروپفهایی که از بینی شما ناشی میشوند میتوانند کمک کنند».البته گاهی اوقات خروپف از پایهی زبان و یا کام نرم ناشی میشود نه از بینیتان. مترجم دکتر مرتضی جلالی فخر
(خروپف چیست،علل و عوامل خروپف،راه های درمان)
توصیه های بالا راحتما جدی بگیرید. رهایی از خرناس های شبانه بر اطرافیان شما موثر است، اما تحقیقاتی نیز نشان داده که ریسک بروز بیماری های قلبی در افرادی که دچار خرناس های شبانه هستند بیش از سایرین است. پس با رعایت تکنیک های ذکر شده در بالا میتواند ریسک بروز بیماریهای قلبی را کاهش دهد.